Yritän nyt tosissani ehkäistä jokavuotisen painonnousun kesäloman aikana. Yritän miettiä konsteja ja ottaisin mielelläni vinkkejä muiltakin.

-Olen ajatellut jatkaa kirjoittelua blogiin myös lomalla. Tuntuu, että tilityksestä on apua ja ei ihan kokonaan kehtaa heittää läskikiksiNauru. Pari postausta viikossa on varmasti sopiva määrä.

- Liikuntaa vähintään 4 päivänä viikossa. Joinakin päivinä voi olla parikin suoritusta.

-Hyötyliikuntaa pitäisi ehdottomasti lisätä. Pihatyöt ja ekstrasiivoilu olisi hyödyllistä.

- Kesälomalla tulee nautittua alkoholia normaalia enempi. Kun tiedän, että luvassa on siemailua, niin keventelen enempi syömisissä edellisenä ja seuraavana päivänä.

- Makeat herkut ovat heikkouteni, joten en osta niitä paljoa kotiin. Pitää pyytää avokkiakin rajoittamaan herkkujen haalimista kotiin. Suunniteltu karkkipäivä voisi olla paikallaan. Karkkipäivää edeltävänä päivänä voisi myös ottaa kevennetyn linjan.

-Merkkailen syömiset edelleen ylös. Auttaa hahmottamaan annosmääriä.

-Käyn puntarilla lähes päivittän. Jos paino alkaa kipuamaan ylöspäin, pitää pysähtyä miettimää, mitä olen tekemässä.

-Äärimmäisessä hätätilassa voin turvautua erittän tiukkaan ruokavalioon eli nautin päivän aikana vain 1000 kcal. Tämä kyllä ei ole mielijuttuni, joten koitan välttää tätä keinoa.

-Pyrin syömään päivässä normaalia ruokaa sellaiset 1500-1800 kcal. Herkkujen ja alkoholin kanssa kalorit nousevat helposti 2000-2500 kcal eli tarkkana saa olla!