Kävin vaa'alla tänään ja paino oli 61,8 kg. Painoindeksi on nyt tasan 25. Olen positiivisesti yllättynyt lukemasta. Tästä on hyvä jatkaa. Nilkkakin tuntuu jo paremmalta. Turvotus on lähtenyt ilmeisesti kokonaan. Loukaantumisesta on nyt aikaa kymmenen päivää.

Tavoitteeni on siis tuo 58 kiloa ja olen antanut itselleni roimasti aikaa saavuttaa tavoitteen. Tämä siksi, että haluan oppia pysyvästi terveelliset elämäntavat. Olen jojoilijatyyppi ja siitä haluan eroon. Ongelmani on se, että hetkellinen herkuttelu saattaa venähtää monen päivän mässyttelyksi. En tiedä mistä se johtuu, mutta ongelma on ihan todellinen. Itsekurista siinä on tietenkin kyse, joten sitä on kasvatettava.

Pyrin tavoitteeseen säännöllisellä syömisellä. Aamupalan syön 8-11 välillä, päivällisen 16-17.30 välillä ja iltapalan 20-21 välillä. Näiden lisäksi syön 1-2 välipalaa. Töissä tulee joskus syötyä lounas. Ruoka-ajat vaihtelevat vuorotyön takia melko paljon. Iltavuoroon mennessä herään yleensä vasta klo 10, joten siksi tuo aamupalan aika vaihtelee noin runsaasti. Tapanani on laskeskella kaloreita ja sitä aion edelleen jatkaa. Ajattelin syödä päivittäin 1300-1800 kcal riippuen muun muassa liikunnan määrästä. Mietin mitä teen karkki/herkkupäivän suhteen. Siitäkään ei tule mitään, jos napsin karkkia joka toinen päivä. Voisin taas kerran päättää, että herkuttella saan vain yhtenä päivänä viikossa. Tuolloin syömiset saa nousta 2000 kcal. Syön tällä hetkellä jo laadullisesti hyviä ruokia, mutta kasvisten ja hedelmien määrää pitää nostaa paljon sekä kiinnittää huomiota annoskokoihin.

Liikuntaa jatkan heti täysillä kun se on mahdollista. Talvisin harrastelen kuntopyöräilyä ja lihaskuntoharjoittelua punteilla sekä kävelyä mahdollisuuksien mukaan. Liukkaiden mentyä mukaan tulee myös hölkkäily. Vesijuoksua myös mietin, mutta jää nähtäväksi.
Liikuntakertoja viikossa pitää olla minimissään se kolme, mutta yleensä liikun sen 4-5 kertaa. Vapaapäivinä voisin koittaa lisätä vielä arkiaktiivisuutta. Aika usein vapaat kuluvat sohvalla surffailun merkeissä.

Näillä eväillä jatketaan eteenpäin. Motivaatiota haen muiden laihduttajien edistymistä seuraten sekä kuntoilu ja terveyslehtiä lueskellen. Kaapissa odottaa yhdet farkut jalkaan pääsyä Nauru Kesäkuussa sitten puen ne päälleni...