Tulipa sitten ostettua tänään Omronin kontrollivaaka. Ohessa hieman tietoa vekottimesta.

Omron BF 510 Kehonkoostumusmittari antaa erittäin tarkat ja luotettavat mittausarvot neljän pisteen mittaustekniikalla käsistä ja jaloista.
Mittaustuloksina saadaan mm. sisäelinrasvantaso, luustolihasprosentti sekä paino.
Sisäelinrasva vaikuttaa oleellisesti mm. verenpaineeseen, diabetekseen ja veren rasva-aineiden runsauteen. Toistuvat dieetit ja painon uudelleen kohoaminen aiheuttavat sisäelimissä olevan rasvamäärän lisääntymistä.
Liikunnan ja ruokavalion vaikutukset kehon koostumukseen on helppo mitata vertaamalla aiempiin tuloksiin.
BF510:lla voit seurata kehon koostumustasi ja kohentaa fyysistä kuntoasi mahdollisimman hyödyllisellä tavalla. (lähde: http://www.normomedical.fi/Omron_BF510.800.0.html

Pakko oli heti illalla mitata tulos. Tästä lähin suoritan mittauksen aina heti herättyäni vessan jälkeen. Siinä mielessä tämä eka mittaus ei välttämättä ole ihan linjassa toisen mittauksen kanssa. Aion merkata blogiini mittaustulokset kerran kuukaudessa.

Mittaustulokset: (suluissa normaaliarvot)

rasvaprosentti: 39,9 (21 - 32,9)

viskeraalinen rasva: 6 (1 - 9)

luustolihasprosentti:  23,5 (24,3 - 30,3)

Tiesin, että rasvaprosenttini on iso, mutta ihan tuollaisiin lukemiin en silti uskonut. Viskeraalinen rasva on onneksi kohdillaan. Luustohasprosenttikin on liian alhainen eli paljon on tehtävä. Tästä sain taas potkua laihdutus ja ennen kaikkea kiinteytysprojektiin.

Tavoite:

rasvaprosentti: 32,9

viskeraalinen rasva: 5

luustolihaprosentti: 27

Tavoitteeni on nyt ensin päästä normaaliarvojen sisälle. Joskus sitten olisi mahtavaa rasvaprosentin osalta sinne normaalin alapäähän ja luustolihaprosentissa yläpäähän. Kauhea työ on tehtävä ensin, että pääsisin rasvaprosentin osalta edes normaaliin. Mittauksen tulokset harmittavat ihan hirveästi Otsan rypistys Uskomatonta, että tulokset niin surkeat, vaikka painoindeksi on jo normaalin puolella. No ei auta muu, kuin kaivaa taas Katri Mannisen tehokiinteytys-kirja esiin. Eiköhän se tästä...